Café De Keizer in Nijmegen mag per direct geen beelden meer laten zien van live-wedstrijden in de eredivisie. Dat betekent dat de bezoekers komende zondag 14 mei 2017 de ontknoping van de strijd om het kampioenschap niet kunnen zien in de kroeg. De eigenaar van de horecagelegenheid verloor een kort geding. Dat was aangespannen door Eredivisie Media & Marketing, het bureau dat de clubs en betaalzender Fox Sports vertegenwoordigt. De Keizer is de afgelopen maanden verschillende keren betrapt bij het uitzenden van wedstrijden in de eredivisie terwijl het bedrijf niet in het bezit is van het benodigde zakelijk abonnement

D66 wil fors investeren in de fiets. Zo trekt de partij de komende vier jaar ruim een half miljard euro uit voor de aanleg van fietssnelwegen in heel Nederland, voor het wegwerken van het eeuwige tekort aan fietsparkeerplaatsen bij stations en voor het afschaffen van de bijtelling voor snelle elektrische leasefietsen. D66 Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven: “Fietsen is gezond en het voorkomt files. D66 wil het daarom makkelijker maken voor mensen om te fietsen. D66 wil dat versneld fietssnelwegen worden aangelegd, zodat mensen naar hun werk kunnen fietsen. De aanleg betaalt zich dubbel en dwars terug in gezondheidswinst en minder files. Fitte mensen voelen zich beter én de betere bereikbaarheid is goed voor de economie.”

 

Oplichters sturen nepbrieven uit naam van filmmaatschappijr Dutch FilmWorks (DFW), waarin wordt gevraagd om een schadevergoeding wegens het illegaal downloaden van een film. De Fraudehelpdesk zegt meerdere meldingen te hebben gekregen van mensen die de brief hebben ontvangen. DFW heeft laten weten dat de brieven niet door het bedrijf zijn verstuurd. De criminelen stellen in de brief dat een boete van 150 euro moet worden betaald. Opmerkelijk genoeg maken de criminelen misbruik van het feit dat Dutch FilmWorks vorig jaar heeft aangekondigd schadevergoedingen te willen eisen van mensen die illegaal films downloaden. Er zou inderdaad een schikking van 150 euro worden voorgelegd aan downloaders.

Het spoor in Hoek van Holland krijgt geen ongelijkvloerse kruising. De gemeenteraad van Rotterdam vindt het te duur om een spoortunnel aan te leggen bij de Strandweg. Omwonenden hadden om een verdiepte aanleg van het spoor gevraagd. Ze vinden een gelijkvloerse kruising gevaarlijk. Ook denken ze dat een kruising met spoorbomen zorgt voor veel files op drukke stranddagen. Een ontwerp met een gesloten tunnelbak bij de Strandweg zou bijna 20 miljoen euro kosten.(rtv rijnmond)

De politieagent van de Landelijke Eenheid in Driebergen die is opgepakt vanwege het lekken van informatie, zou opsporingsinformatie hebben gegeven aan een Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisatie. Dat meldt de NRC op basis van gesprekken met hooggeplaatste politiefunctionarissen.De agent werkte voor de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB), die verantwoordelijk is voor de bescherming van leden van het Koninklijk Huis, maar ook diplomaten en politici die bedreigd worden zoals Geert Wilders. Volgens de NRC gaat het om een ervaren agent die verantwoordelijk was voor het verkennen van omgevingen waar bewaakte personen op bezoek zouden komen. Hij voerde zogeheten 'omgevingsscans' uit. De verdachte had voor zijn werk toegang tot databases met zeer vertrouwelijke inlichtingen, aldus de krant.

Qwebwinkel (maart'17)

Qwebwinkel.nl | Van t-shirt tot kalender, wij hebben het!

Koffiediscounter (nieuw)

Bel Goedkoper (april 2017)

Medion Desktop Pc's (juli'17)